Studiereis Singapore

Singapore staat al vele jaren hoog in de lijstjes van het meest innovatieve land ter wereld. Daarnaast heeft Singapore de ambitie om de eerste Smart Nation te worden. Het onderwijs en scholing van de arbeidsmarkt gaan daarin mee waarbij kansengelijkheid een belangrijk thema is.

De thema’s van deze studiereis zijn publiek-privaat samenwerken in het beroepsonderwijs en de rol van de overheid hierbij. In Singapore is er met name een focus op skills ontwikkeling, digitalisering en technologie, agrifood (urban farming en eiwittransitie) en innovatie met en voor bedrijven. Op basis van de interesses die jullie al hebben doorgegeven in de vooraanmelding, zijn we nu het programma aan het ontwikkelen. Extra suggesties en contacten zijn nog steeds welkom.

Ervaring van eerdere studiereizen heeft ons geleerd dat internationale inspiratie zeer waardevol is maar dat een groot deel van de opbrengst ook ligt in het samen met elkaar ervaren en uitwisseling tussen de deelnemers. We laten ons inspireren door de aanpak in deze regio en bespreken met het netwerk in Nederland hoe dat in te passen in onze praktijk.

Doelgroep:
Directeuren, projectleiders en partners (ook bedrijven!) van PPS-en in het Katapult netwerk, regionale stakeholders en beleidsmedewerkers van ministeries.

Aanmelden
Meld je hier aan. De reis kan alleen doorgaan bij deelname van minimaal 25 deelnemers.

Praktische informatie
De reis vindt plaats van 5 november 2023 – 10 november 2023 met aankomst op zaterdag en programma van zondagavond tot vrijdagmorgen (6 nachten). Waarbij woensdag door de deelnemers op maat kan worden ingevuld.
De deelnemers dragen ca €2400,- bij voor lokale reis- en verblijfkosten. Dit is inclusief 6 nachten hotel, lokale reiskosten met bus en gids, de bezoeken, ontbijt en lunches en 2 gezamenlijke diners. Dit is exclusief de tickets voor de vluchten (heen en terug).

Voorbereiding
Op woensdag 11 oktober 13:00 – 14:30 organiseren we een voorbereidende bijeenkomst ter kennismaking met de groep. We delen daar het definitieve programma en gaan aan de slag met leerdoelen voor de reis. 
Voor vragen of meer informatie, kun je contact opnemen met Miriam Korstanje (m.korstanje@ptvt.nl  of 06-30437394) of Yorrick van Bree (y.vanbree@ptvt.nl of 06-21164291)