AANSPANNEN EN RICHTEN WIJ ZIJN KATAPULT
Je hebt alle niveaus keihard nodig, innovatie doe je met z’n allen Gebroeders Seiffers, Accenda
En later zijn we pas aan de baas gaan vragen of het mocht James Veenhoff - Denim City
Dit is niet alleen voor mij van belang, maar voor de hele sector Robert van Marrewijk - Tomatenteler
Wij doen onderzoek waar de markt behoefte aan heeftBiense Hoogland - Student

Studiereis Estland

25-08-2017

Begin

16-04-2018 om 00:00

Einde

19-04-2018 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Met PPS-en uit het Katapultnetwerk gaan we van 16-18 april op studiereis naar Estland. De focus van de reis is op de sector ICT met cross-overs naar Smart Industry / HTSM en (e)Health. Dit zijn bij uitstek sectoren waar Estland in digitalisering voorloopt.

Estland

Digitalisering en robotisering stimuleren de economie in Estland.  Wat zijn de succesfactoren om bruggen te slaan tussen private en publieke organisaties? Estland heeft een ongekend groot aantal start-ups, hoe wordt dit ondernemerschap in het onderwijs gestimuleerd?

Ook hebben zij zich gericht op een digitale verbetering van de gezondheidszorg zowel qua opleiding als uitvoering. 95% van de health data is digitaal en beschikbaar voor zowel cliënten als professionals. Welke eHealth wordt in Estland in zorg & welzijn toegepast en hoe wordt gezorgd voor opleiden van professionals en studenten?

Hoe is het om te wonen en te werken in een land met zo’n hoge mate van digitalisering? Wat is de rol van het bedrijfsleven en hoe wordt samengewerkt met het beroepsonderwijs. Wat kunnen wij in Estland leren en welke projecten kunnen wij bezoeken.

 

Doel van de reis is om inspiratie en concrete do's en don'ts op te halen in Estland  op gebied ICT, digitalisering en cross-overs. Te leren van samenwerking beroepsonderwijs-bedrijfsleven en het stimuleren van ondernemerschap. Op eerdere studiereizen zagen we dat ook de uitwisseling tussen deelnemers onderling veel oplevert. Dat er samenwerking en uitwisseling op gang komt die in Nederland nog jaren blijft bestaan en daardoor voor kennisdeling en kennisuitwisseling enorm belangrijk is. Dit is door de deelnemers als zeer waardevol ervaren.

 

Meer informatie via Miriam Korstanje.

 

Contact
Katapult
Oranjebuitensingel 6
2511 VE Den Haag

070-3119717
hallo@wijzijnkatapult.nl 

 

 

 

 

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE STEL JE VRAAG       PRIVACY    CC BY-NC 

VOLG ONS OP