Visie

Jeroen is ooit begonnen op het mbo en heeft in de regio Groningen een mooi IT bedrijf opgebouwd. Hij zet zich hard in voor het mbo onderwijs. Ook heeft hij net een project gestart om alle docenten ‘one level up’ te krijgen met digitale vaardigheden. 


Kun je in drie woorden aangeven wat jou een aanjager maakt?
Over mezelf? Dat is lastig, ik word vaak beticht van het hebben van een visie op hoe technologie de wereld en ons mens zijn veranderd, ik geef regelmatig en graag presentaties over dit onderwerp en hoop dat ik daarmee mensen tot nadenken zet over hun eigen ontwikkeling en wat ze zelf kunnen bijdragen aan het "one level up" helpen van iedereen in de Noordelijke regio.

Wapenfeit: waar ben je trots op?
Ik ben er trots op dat ik een kleine bijdrage mag leveren aan het nog succesvoller en mooier maken van de mooiste stad van de wereld, Groningen.

Wat is jouw visie op de pps ontwikkeling voor de komende jaren?
PPS moet een evenwichtiger instrument worden met onderwijs en bedrijfsleven, nu lijkt het op papier een samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven terwijl, follow the money, de sturing en uitvoering door het onderwijs gebeurt. Het onderwijs is vooralsnog te traag in veranderen of de bureaucratie vertraagd welwillende mensen. We gaan naar een wereld van 20 jaar onderwijs naar een leven lang leren, dat vereist een veel nauwere samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Een gedegen curriculum ontwikkelen kost nu 3 tot 5 jaar, dat is veel te lang in een ontzettend snel veranderende wereld, daar heeft het onderwijs het bedrijfsleven voor nodig.

Wat was jouw inspiratiebron?
Ik heb geen specifiek boek, persoon of film als inspiratiebron, elke periode in mijn leven werd gekenmerkt door andere mensen, bronnen of boeken. Wees nieuwsgierig, stel vragen. Je leert meer van vragen stellen dan van antwoorden geven. En denk vooruit...