Creatief; vernieuwend; ambitieus

Mark is al jarenlang een inspirerende voorzitter van Techport. Hij draagt innovatie en het (beroeps)onderwijs een warm hart toe. Hij is positief kritisch en heeft de samenwerking van Techport verder gebracht, in de regio en binnen Tata Steel. Mark zet zich met hart en ziel in voor Techport naast zijn drukke baan bij Tata Steel.


Kun je in drie woorden aangeven wat jou een aanjager maakt?
Creatief, vernieuwend en ambitieus.

Wapenfeit: waar ben je trots op? 
We hebben de Academy van Tata Steel opengesteld voor open innovatie. Hiermee hebben we in het oog springende samenwerkingsprojecten binnengehaald zoals het FieldLab Smart Industry, de Hardt Hyperloop en het Tata Steel Advanced Analytics programma dat door het World Economic Forum (Davos) erkend is als ‘Worldwide Lighthouse’.

Wat is jouw visie op de pps ontwikkeling voor de komende jaren?
We kennen de verhalen van Edison, Benz en Philips. Deze ‘eenzame uitvinders’ werkten 100 jaar geleden aan technologieën waaruit volledig nieuwe industrieën zijn ontstaan. Die tijd is lang voorbij. Technologie is te complex en verandert sneller dan ooit. Automatisering, big data en robotisering zorgen voor een digitale revolutie. Het is de vraag hoe de banen van onze kinderen deze verandering gaan overleven? Hier ligt een belangrijke rol voor de PPS: door nieuwe vormen van onderwijs, door levenslange ontwikkeling en door innovatieve samenwerking kunnen we hierop inspelen: een PPS voor leren, werken èn innoveren; een inspirerend netwerk voor kruisbestuiving tussen ondernemers, onderwijs en de arbeidsmarkt. Toekomstige vakmensen zullen werken in een omgeving waarin verandering centraal staat. Een PPS zoals het Techport Fieldlab Smart Industry en het toekomstige Techport Innovation Centre bereidt hen daarop voor en biedt een plek om op een natuurlijke wijze te leren omgaan met data, energietransitie en disruptie.


Wat was jouw inspiratiebron? De lees- en luistertips van Mark:
Boek:  Beyond performance 2.0, Scott Keller e.a.
Boek:  The other 99%,  Debashish Chatterjee
Podcast: 13 Minutes to the moon, season 1, Kevin Fong (BBC)