Creatief; ruimdenkend; impulsief

Sharon zet zich in voor meer vrouwen in de IT. En hoe! Door zich hard te maken voor maatwerk en flexibiliteit heeft ze in één jaar een zeer succesvolle opleiding neergezet met een record aantal vrouwen die naast hun drukke leven deze studie doen om zo met niet alleen academische skills maar ook life, het ROCvA te verlaten.


Kun je in drie woorden aangeven wat jou een aanjager maakt?
Creatief, ruimdenkend en impulsief.

Wapenfeit: waar ben je trots op? 
Tot nu toe ben ik het meest trots op de samenwerking met Linden IT waarbij we hybride en flexibel leren tot leven hebben laten komen waardoor het onderwijs voor een brede doelgroep toegankelijk is geworden.

Hoe zie je de toekomst van de pps, waarbij jij betrokken bent? Wat is je droom?
Mijn droom is dat onderwijs in elke sector ruim toegankelijk is voor iedere doelgroep (denk aan volwassenen met een baan, gezinnen, alleenstaande moeders)

Voor welke (maatschappelijke) uitdaging zie jij pps als oplossing?
Het gebrek aan flexibiliteit en de brug tussen het MBO onderwijs en het bedrijfsleven.

Welke doelgroep moet de komende jaren nog beter bereikt worden en waarom?
De student en de MKB’er. De student om de mogelijkheden te laten zien i.p.v. hobbels in de weg en vastlopende studies door een gebrek aan uitdaging en flexibiliteit en de MKB’er om het belang (levensecht leren) te zien en alle voordelen van goed opgeleid personeel in de praktijk waar zij straks zelf de vruchten van kunnen plukken door kwaliteit en tekorten aan goed opgeleid personeel.

Wat was jouw inspiratiebron?
De student. Toen ik nog voor de klas stond als docent rekenen werd ik door studenten en het gebrek aan flexibiliteit in het onderwijs dagelijks geconfronteerd met de moeizame gang van zaken waardoor ik letterlijk goede studenten zag afzakken. Ik dacht dit moet en kan anders.