De auto's van Ekolectric

772 keer bekeken

In de samenwerkingsverbanden worden prachtige resultaten geboekt op het gebied van onderwijs, innovatie, onderzoek en ondernemerschap. Bekijk hieronder de resultaten van samenwerken. We zijn heel nieuwsgierig naar jouw favorieten, dus stem gerust! Jouw best practise hier? Neem dan even contact op.

De visie is helder: elektrisch rijden onder de €10.000 euro. Als je achter die visie gelijkgestemden kunt krijgen, dan werk je niet van 9 tot 5; dan werk je aan een droom.

Accenda bouwt aan die droom binnen het High Tech Centre Delft, het netwerk van gelijkgestemden. Daarbij aangesloten zijn onder andere de Haagse Hogeschool, TU delft en het ROC Mondriaan. Zodoende werken universitaire, hbo en mbo studenten letterlijk samen aan dezelfde auto, aan hetzelfde marktproduct. Samen leveren zij maatwerk per auto die wordt omgebouwd tot elektrische auto. Een leerschool voor alle betrokkenen, die na afloop gewoon de weg op rijdt.
Ekolectric is tevens winnaar van de Pro-Motor Award 2016.

De Ekolectric is een good practice omdat…

…het project een ketenaanpak kent van mbo-hbo-wo waarbij het bedrijf Accenda een drijvende kracht is achter de educatie. Daarbij spreken zij alle opleidingsniveau aan en begeleiden zij hen. Wo-studenten en hbo-studenten werken zo samen met mbo-studenten en leren daarbij van elkaars kennis en kunde.

…het project een goed voorbeeld is van een triple helix samenwerking. Gemeente Delft stelt daarbij de kaders van ‘schoon rijden’. Die kaders gaven aanleiding tot de push voor ondernemers die een elektrische auto ontwikkelen. Om daadwerkelijk tot een auto te komen, is niet alleen bedrijfsleven (Accenda) betrokken, maar ook wetenschappers van de TU Delft, en techneuten van de HHS en het ROC Mondriaan.

…het project integreert opleiden en productontwikkeling optimaal. Ekolectric resulteert niet alleen in de ontwikkeling van een nieuw product, maar ook in toekomstig garagepersoneel die weet hoe deze nieuwe technologie onderhouden moet worden. Een innovatief marktproduct dat zijn slagingskans al borgt tijdens zijn ontwikkeling.

… het project een bijdrage levert aan een maatschappelijk thema’s, namelijk duurzaam rijden, kennis ontwikkeling én kennisdeling.

Meer weten?

Martin Seiffers
info@accenda.nl

Paspoort Ekolectric

Naam project: Ekolectric
Betrokken Centrum: High Tech Centre Delft
Startjaar: 2013
Bereik: 150 studenten, waarvan 70 wo, 45 hbo, en 35 mbo.
Partners (o.a): Accenda, Haagse Hogeschool, TU Delft, ROC Mondriaan, Gemeente Delft, Inca BV, Heijnsdijk Electric Cars

 

 

Afbeeldingen

Pro-motor winnaar Ekolectric: groene auto’s door mbo, hbo en wo

Stemmen

32 / 362 stemmen

Twitter

Contact
Katapult
Oranjebuitensingel 6
2511 VE Den Haag

070-3119717
hallo@wijzijnkatapult.nl 

 

 

 

 

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE STEL JE VRAAG       PRIVACY    CC BY-NC 

VOLG ONS OP