MOOC op hbo-niveau

927 keer bekeken

In de samenwerkingsverbanden worden prachtige resultaten geboekt op het gebied van onderwijs, innovatie, onderzoek en ondernemerschap. Bekijk hieronder de resultaten van samenwerken. We zijn heel nieuwsgierig naar jouw favorieten, dus stem gerust! Jouw best practise hier? Neem dan even contact op.

Kennisverspreiding. Dat was de droom die het Centre of Expertise Biobased Economy voor ogen had toen het idee voor een Massive Open Online Course werd geopperd.

Een online cursus over een nieuwe economie die niet draait op fossiele brandstof, maar op biomassa. Een cursus die voor iedereen, op elke plek toegankelijk is: van internationale student, tot Nederlandse professional. Het Centre of Expertise Biobased Economy is een samenwerkingsverband van Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences; en zij werken samen met o.a. de Biobased Delta en Provincie Zeeland. Het resultaat van de MOOC? 820 deelnemers uit 13 landen. Alleen al in de eerste ronde.

 
"Wij besteden al langer aandacht aan virtualisering van ons onderwijs. Op een bepaald moment deed zich de kans voor om de kennis die wij al in huis hebben om die te delen met de buitenwereld, in samenwerking met het bedrijfsleven en provincie Zeeland."

Ralph Simmons, Portfolio manager Onderwijs

 

"Je kunt wel van alles leren in theorie, maar het is juist mooi om te zien dat het in de praktijk ook wordt toegepast. Van elk bedrijf kun je leren."

Wissam Kerkouri, student

 

"Wat mij als docent opviel toen ik instapte was dat het goed was georganiseerd. Een goed didactisch concept, waarbij de inhoud goed stond en de structuur goed was opgezet."

Michiel Michels, docentonderzoeker

 


…het project kenniscirculatie stimuleert buiten de muren van de hogeschool. Zo zorgt de MOOC ervoor dat kennis uit hogeschool en bedrijfsleven toegankelijk wordt voor iedereen in de sector – zelfs daarbuiten. Daarin bereiken zij een groot aantal mensen.

…het project een goed voorbeeld is van een triple helix samenwerking. Hierbij hebben onderwijs en overheid de lead genomen vanuit het bestaande netwerk Biobased Delta. De provincie Zeeland heeft vervolgens cutting-edge bedrijven aangewezen die voorop lopen in de biobased thematiek, om vanuit die rol een bijdrage te leveren aan de inhoud van de MOOC. Via deze cases krijgt de theorie vorm vanuit het werkveld.

… het project een bijdrage levert aan een maatschappelijk thema, namelijk een nieuwe economie.

Meer weten?

Ralph Simmons
Programma manager Centre of Expertise
rab.simons@avans.nl
 

Paspoort MOOC

Naam project: MOOC – biobased economy introduction
Betrokken Centrum: Centre of Expertise Biobased Economy
Startjaar: 2015 eerste ronde
Bereik: 820 deelnemers, uit 13 landen, verdeeld over 5 continenten, waarvan 37% het certificaat behaalde.
Partners (o.a): HZ University of Applied Sciences, Avans Hogeschool, Provincie Zeeland, Biobased Delta

 

 

Afbeeldingen

Biobased kennis buiten de muren van de kennisinstelling

Stemmen

21 / 362 stemmen

Twitter

Contact
Katapult
Oranjebuitensingel 6
2511 VE Den Haag

070-3119717
hallo@wijzijnkatapult.nl 

 

 

 

 

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE STEL JE VRAAG       PRIVACY    CC BY-NC 

VOLG ONS OP