Het MAC: MBO-automotive onderwijs op alle niveaus, in alle sectoren

745 keer bekeken

In de samenwerkingsverbanden worden prachtige resultaten geboekt op het gebied van onderwijs, innovatie, onderzoek en ondernemerschap. Bekijk hieronder de resultaten van samenwerken. We zijn heel nieuwsgierig naar jouw favorieten, dus stem gerust! Jouw best practise hier? Neem dan even contact op.

803 MBO Automotive studenten, 33 bedrijfspartners, 32 docenten. Het succesverhaal van het MBO Automotive Center.

Het MAC: MBO-automotive onderwijs op alle niveaus, in alle sectoren

Zuid-Nederland kent een bloeiende automotive industrie. Fabrikanten als DAF en VDL Nedcar zijn al decennialang begrippen in de regio én daarbuiten. Maar ook nieuwkomers, zoals Tesla, strijken in Zuid-Nederland neer. Er is in de regio dan ook een grote behoefte aan goed opgeleide technici, van mbo’ers tot wo’ers. In 2010 constateerden de automotive bedrijven een te laag aanbod van goed opgeleide mbo-technici en zagen dit als grote bedreiging. Veel mbo’s boden automotive-opleidingen gericht op retail (onderhoud en garage-services), maar mbo-opleidingen gericht op automotive engineering waren er niet. Het was tijd voor actie.

Deze publicatie is onderdeel van een serie van 6 portretten van Centres of Expertise en Centra voor Innovatief Vakmanschap die zijn gestart in 2011. De levensloop van een centre wordt in beeld gebracht van start-up tot duurzaam centrum. Enerzijds een mooi overzicht van behaalde resultaten, anderzijds van toegevoegde waarde voor elk centre dat in het beginstadium is van hun samenwerking.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Stemmen

29 / 362 stemmen

Twitter

Contact
Katapult
Oranjebuitensingel 6
2511 VE Den Haag

070-3119717
hallo@wijzijnkatapult.nl 

 

 

 

 

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE STEL JE VRAAG       PRIVACY    CC BY-NC 

VOLG ONS OP