29-04-2020

Stakeholderanalyse

#Impact en analyse #Samenwerken

Stakeholderanalyse

Stakeholderanalyse

Wat is het doel?

Met de stakeholderanalyse meet je de tevredenheid van de stakeholders binnen en buiten je PPS en onderzoek je hun wensen voor de toekomst. Dat geeft je inzicht in de mening van stakeholders en je bepaalt gelijk welke stappen de PPS met deze informatie kan zetten. 

Voor wie is het bedoeld?

Voor alle bestaande PPS’en. De analyse is het meest nuttig wanneer de PPS ten minste 2 jaar actief is. 

Wat houdt de tool in? 

Met een survey die je kunt uitzetten binnen en buiten je netwerk breng je zowel de behoeften van je partners in kaart, als ook de mogelijkheden om te groeien als netwerk. 

Hoe gebruik je de tool?

 1. De eerste stap
  Pas de enquête aan op basis van je eigen onderzoeksvragen. Zie hieronder de samenvatting van de analyse die bij Nextechnician is gedaan, om een idee te krijgen welke vragen beantwoord kunnen worden.
   
 2. De tweede stap
  Stel vast welke stakeholders je wilt onderzoeken. Realiseer je daar bij dat stakeholders binnen de PPS waarschijnlijk positiever zijn dan stakeholders buiten de samenwerking.
   
 3. De derde stap
  Neem de enquête af, telefonisch of per mail. Voor het verzamelen en analyseren van de data kun je een adviesbureau inschakelen. 
   
 4. De vierde stap
  Vat kort je conclusies samen, bijvoorbeeld in een powerpoint. Voer een ‘ronde tafel gesprek’ met verschillende stakeholders, zoals: docenten, studenten, bestuurders uit het onderwijs en het bedrijfsleven en medewerkers uit het bedrijfsleven. Bespreek de resultaten en welke stappen je kunt zetten met deze  informatie.
   
 5. De vijfde stap
  Wil jij een stakeholder analyse bij jouw PPS uitvoeren? Neem dan contact op met hallo@wijzijnkatapult.nl.

Stakeholderanalyse

Download onze tool

Download complete stakeholderanalyse

Lees ook

PPS voor MKB

PPS voor MKB 2

PPS voor MKB 3

PPS voor MKB 4

PPS voor MKB 5